Marmaris Limanı’nda, saat 15:30'dan itibaren teknelerinize yerleşebilirsiniz. İlk gün teknede servis akşam yemeği ile başlar ve geceleme Marmaris Limanı'nda yapılır. Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Marmaris ayrıca büyük bir yat limanına sahiptir.
2. gün
Kahvaltıdan sonra tur programı hakkında bilgiler verilir ve Arap Adası’na doğru hareket edilir. Öğle yemeği bu adada verilir. Daha sonra gecelemek için tarihi Bozukkale (Loryma) kentinin de bulunduğu koya geçilir; koyda karşılıklı surlarla dikdörtgen şeklinde uzanan kalenin dokuz kulesi vardır. Kaleye “bozuk” sözünün yakıştırılmış olması kalenin bir yanının eksik oluşu ile ilgili olabilir. Coğrafi durumu ve liman girişinin darlığı nedeniyle Peleponnes Deniz Savaşları'nda bu limanı Atina gemileri de kullanmıştır. İÖ 395 yılında Atinalı kumandan Karor, Knidos Savaşı'ndan önce gemilerini burada toplamış ve İÖ 305 yılında Antigonos'un oğlu Demetrios da Rodos'a yaptığı saldırı hazırlıkları için bu limanı seçmiştir.
3. gün
Kahvaltıdan sonra Datça’da demirlenir. Su, kumanya gibi ihtiyaçlar tedarik edilir. Günü demirleyeceğimiz Kargı Koyu’nda denize girerek ve güneşlenerek geçirebilirsiniz. Geceleme Datça Limanı’ndadır. Akşam yemeğinden sonra Datça’nın limanını ve şirin sokaklarını gezmek için vaktiniz olacaktır.
4. gün
Kahvaltıdan sonra Aktur’a hareket edilir. Sonra ilk durağımız Bencik Koyu olacaktır. Girişi çok dar olan bu koyda içeriye doğru yol alındığında eşsiz bir manzarayla karşılaşacaksınız. Bencik, Hisarönü Körfezi’yle Gökova Körfezi’ni ayıran yarımadanın en dar yerinde, Hisarönü tarafında bulunan bir koydur. İÖ 550’li yıllarda Knidoslular; Datça Yarımadasına gelen Pers ordusuna karşı bir savunma hattı olarak yarımadanın bir kilometrelik en dar yerini kazarak açmak ve Gökova Körfezi’yle Hisarönü Körfezi’ni birleştirmek istemişlerdir. Böylece iki deniz birleşecek, yarımada tam bir ada olacak, savunma kolaylaşacaktır. Büyük gayretlerle çalışma başlamış, ancak başarılamamış ve sonuçta Persler Knidos’a da sahip olmuşlardır. Akşam yemeği ve geceleme Bencik Koyu’nda yapılır.
5. gün
Bugün, Hisarönü Körfezi’nin iç kısımlarına doğru hareket edilir. Öğle yemeği için Orhaniye Koyu’na demirlenir. Orhaniye Koyu’nda ‘Kız Kumu’ adı verilen ve deniz suyunun alçalıp yükselmesiyle meydana gelen doğal oluşum olağanüstü bir görünüm sergiler. Sahilden denizin içerisine doğru su üzerinde yürünebilen bu kırmızımsı kum yolla ilgili çeşitli efsaneler anlatılır. Koydaki bir adacık üzerinde, kale duvarları görülen, antik dönemden kalıntılar bulunmaktadır. Akşam yemeği ve geceleme Selimiye Koyu yakınlarındaki Kocaada’da yapılacaktır.
6. gün
Dirsek Bükünde yüzme molası için demirledikten sonra küçük bir balıkçı kasabası olan Bozburun’a doğru hareket edilir. Geceleme bu koyda yapılır.
7. gün
Kahvaltıdan sonra Kadırga veya Kumluk koyuna doğru yola çıkılır. Öğle yemeği burada verilir. Cennet Adası’ndaki yüzme molasından sonra akşam yemeği ve geceleme için 16.00 sularında Marmaris Limanı’na dönüş yapılır.
8. gün
Kahvaltıdan sonra 10:30'a kadar tekneden ayrılabilirsiniz.